miercuri, 11 august 2010

Observ



OBSERV foarte multa lume spunand ca e fericita, ca iubeste si ca e fericit(a).. dar dp o luna,1 an sau 10 nu mai exista nimic.. doar o amintire..si atunci eu ma intreb daca suntem cu adevarat fericiti sau doar ne amintim.. si ne mintim atat de bine ,pe noi si pe ceilalti incat ajungem sa chiar credem.. De ce? pentru ca fericirea e ceva relativ.. suntem fericiti doar cateodata..
Nu exista garantii pentru fericire.. fericirea se construieste zilnic si este nevoie de multa rabdare si straduinta la fel ca si in cazul iubirii.. marea majoritate credem ca fericirea o gasim langa cel de langa noi.. nici eu nu fac exceptie de la regula, recunosc.. se spune ca omul e un animal social.. si vin si spun ca nu e asa.. nu omul depinde de societate.. societatea depinde de oameni.. se spune ca fericirea cea mai mare are loc in doi.. sunt de acord.. dar cand spui asta asuma-ti intreaga raspundere.. orice actiune si cea mai neagra disperare are loc tot in doi..
Asa ca eu zic ca in fiecare moment nu suntem in stare sa multumim pentru ce avem.. nu suntem in stare sa fim fericiti pentru ceea ce conteaza cu adevarat.. nici macar nu suntem in stare sa ne gandim la simplul fapt ca ce-i al tau e pus deoparte.. sa stiti ca asa e..
Nu e musai sa fii fericit nici daca ai bani, nici daca esti celebru, nici daca esti special, talentat, inteligent, stralucitor. Exista pentru fiecare dintre noi alte retete, alte formule ale fericirii, pe care le cautam o viata intreaga. Unii au sansa sa le gaseasca, mai tarziu sau mai devreme. Altii le cauta mereu, pana cand renunta sa creada ca vor afla vreodata ceea ce isi doresc. Iar altii se mint ca le-au gasit, ca sa nu se recunoasca invinsi cu adevarat…

Fericirea este in noi, in sufletul nostru, trebuie scoasa numai la lumina! Ea se poate naste primind o vorba buna, un zambet de la omul iubit, sau chiar iubirea insasi.

Aveti grija de voi si de fericirea vostra!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu